Coachen en trainen van een niet goed functionerende afdelingsleider

Aanleiding

Ik word uitgenodigd voor een gesprek met een afdelingsleider die aangeeft dat medewerkers geen of in ieder geval onvoldoende vertrouwen hebben in haar leidinggevende taken. Ze zou te weinig aansturen, het overzicht verliezen, onverschillig en soms kort door de bocht reageren. Op mijn vraag of ze dit zelf herkent, geeft ze aan zich opzij gezet te voelen waardoor ze zich steeds vaker terugtrekt. Hiermee is de vicieuze cirkel rond.

Aanpak

Mij is nog niet duidelijk wat het MT precies van haar verwacht en dat wordt dan ook haar eerste opdracht. Duidelijkheid in taken en verwachtingen. De tweede opdracht: hoe is het met de huidige overlegstructuur? Wat gaat goed, in hoeverre is enthousiasmering merkbaar, hoe verloopt de besluitvorming?

Opbrengst

De antwoorden hierop zijn leidraad voor het vervolg van dit traject waarbij ik haar ‘dwing’ met opdrachten meer de regie te nemen in het bevorderen van eigenaarschap binnen het MT. Daarnaast laat ik haar meer benoemen van wat er nu speelt, waar ze als geheel MT naar toe willen en wat dit voor een ieder betekent en hoe ze ELKAAR kunnen versterken.

Neem contact op
Contactgegevens
Contactpersoon: Jose Raves
Telefoon: 06 18 62 48 67
E-mailadres: Enable JavaScript to view protected content.
KvK: 59872209
linkedin
Missie en visie
De missie van Teamconnexion is bij te dragen aan duurzame gedragsverandering om het beste uit mensen te halen. Hierdoor worden prestaties verbeterd, vaardigheden en competenties eigen gemaakt om persoonlijke groei en teamontwikkeling te bevorderen.
Bel mij terug
Ja, ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teamconnexion.
Twee Man Sterk