Feedback gesprekken

Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de ander niet in orde is, of juist heel erg goed is. Geef je leiding, dan is het voor jou extra belangrijk dat je feedback leert geven. Bij elke stijl van leidinggeven pas je feedback vaak toe.

In deze training leren deelnemers feedback goed toe te passen en voor zich zelf inzicht en concrete tools te krijgen bij het moeten geven van negatieve feedback.

Je denkt bij feedback meteen dat het om iets vervelends gaat, maar feedback geven is ook welgemeende en gerichte complimenten uitdelen. Mensen leren vaak veel meer van duidelijk commentaar op werk dat ze goed hebben gedaan, dan van kritiek op fouten. Positieve feedback is heel motiverend. Je kunt de ander vragen of je ‘in de toekomst nog meer van hetzelfde gedrag mag zien’. Daarmee is feedback geven een goede techniek om anderen te beïnvloeden en het gewenste gedrag te borgen. Vaak loop je je weken te ergeren aan het gedrag van je medewerker, terwijl hij zich van geen kwaad bewust is. Met goed geplaatste feedback op het goede moment ruim je veel misverstanden uit de weg. 

Na de training ben je in staat:

Laat goede feedback de aanleiding zijn tot succes en meld je nu aan.

Meld je aan
Duur: 2 dagdelen
Locatie: In company
Groepsgrootte: Maximaal 24

Aandacht werkt als een zaklamp in het donker; je ziet plotseling dingen die je eerder niet zag

Contactgegevens
Contactpersoon: Jose Raves
Telefoon: 06 18 62 48 67
E-mailadres: Enable JavaScript to view protected content.
KvK: 59872209
linkedin
Missie en visie
De missie van Teamconnexion is bij te dragen aan duurzame gedragsverandering om het beste uit mensen te halen. Hierdoor worden prestaties verbeterd, vaardigheden en competenties eigen gemaakt om persoonlijke groei en teamontwikkeling te bevorderen.
Bel mij terug
Ja, ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teamconnexion.
Twee Man Sterk